Turmalinkeramik og infrarød varme

Vores infrarøde apparater og produkter anvender en speciel turmalinkeramik. Turmalin-keramik er en sammensætning af naturlige komponenter som er Turmalin, Germanium, Lava og Granit. Komponenterne knuses til et pulver som hældes i små runde eller sekskantede forme. Formene med pulveret brændes i en ovn ved 1.300 C og bliver dermed til turmalin-keramik.

Turmalinkeramikken er bl.a. karakteriseret ved en høj udsendelse af infrarøde varmebølger i et specifikt område af det infrarøde område i det elektromagnetisk spectrum.

Infrarød varme

Infrarøde stråler kan ikke ses, men vi kan mærke dem som varme. Fx er varmen vi mærker fra solen, eller en varm kakkelovn, infrarøde elektromagnetiske bølger.

Som omtalt under MOXA, omdanner turmalinkeramikken pga. sin sammensætning af ovenstående komponenter, varmeenergien fra det indbyggede elektriske varmelegeme til en anden slags varmeenergi, en infrarød varmeenergi med sin egen helt specifikke bølgelængde. Se diagram herover.

Infrarød varmebølger er en del af det fysiske elektromagnetiske spektrum som beskriver hvorledes der er en sammenhæng mellem frekvensen og de forskellige bølgelængder.

Hvis vi starter i det elektromagnetisk spektrum i enden med de længste bølgelængder og laveste frekvens er her vi har radiobølgerne, derefter kommer mikrobølgerne og herefter kommer området med Infrarøde bølger. Herefter kommer området med det synlige lys. Og først herefter kommer områderne med skadelige bølger, ultraviolet lys, som bl.a. bevirker solbrændthed, røntgen og gammastråling.

De Infrarøde bølger må derfor ikke forveksles med de ødelæggende stråler som ultraviolet lys, røntgen  eller radioaktive stråler.

Men hvis vi bliver i området for infrarøde bølger, vil man i en stor del af dette område opfatte strålingen som varme. Jo højere frekvens i dette område, jo stærkere vil varmen føles.

Hvordan reagerer kroppen på de infrarøde bølger

Når man påvirkes af de infrarøde bølger, øges temperaturen i de dybereliggende muskel- og hudlag mere dybdegående end ved andre traditionelle varmekilder. Det medfører kroppen forsøger at forhindre temperaturen i at stige ved at udvide blodkarrene og samtidig sætte pulsen op.
Dette øger blodcirkulationen og iltningen i vævet, hvilket medvirker til at udrense affaldsstoffer fra stofskiftet.

Når disse affaldsstoffer udskilles, mindskes forgiftnings-tilstanden i vævet, og betændelsestilstande bedres. Det er bedre end medicinering, da det ikke kun er symptomerne der lindres, men derimod sker der en forbedring af helbredet.

Bl.a. derfor er de infrarøde bølger er til gavn både for os mennesker og andre levende væsener.