Moxa – Hvilken temperatur skal jeg have på turmalinkeramikken?

Fra fysikken kender vi begrebet Energi. Energi er en usynlig størrelse da der er bevægelse af molekyler, atomer og elektroner. Jo mindre partikler, jo større energi, men det er stadig energi. Bevægelse af atomer er altid forskellige, i Ilt er det en slags bevægelse og i Brint har bevægelse en anden karakteristik.

Turmalin-keramik energien har også sin egen karakteristiske varmebevægelses og magnetiske bølger.

I østen er der meget stort fokus på kvaliteten af den energi der bruges til at påvirke vores organisme.

Det elektriske varmelegeme som anvendes til at opvarme turmalinkeramikken med i vores apparaterne er af lav kvalitet. Men Turmalinkeramikken optager denne varmeenergi og omdanner den til en anden slags varmeenergi med sin egen bølgelængde. Derfor er det en meget præcis form for varmebølger vi får fra turmalinkeramikken, en energi vores krop lettere kan optage. Koreanerne som fremstiller turmalinkeramikken, anbefaler derfor vi fx sover direkte på Turmalin-keramikken – nøgen. Fordi hvis vi fx bruger bomuld mellem os og materialet, forringer vi kvaliteten af det magnetisk felt der også opstår mellem os og materialet. Det er handler om østens princip at bruge energi og cirkulation af energi på medicinsk.

Hvis man gerne vil opnå den bedste virkning med turmalinkeramikken, skal der derfor være direkte kontakt. Sådan vil keramikken også have en virkning selv om den ikke opvarmes via det indbyggede elektriske varmelegeme.

Hvordan skal man vælge sin temperatur?

Moxa temperatur, risiko for overophedning og ubehag ved mellem temperatur.

Moxa temperatur, risiko for overophedning og ubehag ved mellem temperatur.

Fx for mennesker med hjerteproblemer, er den bedste minimale temperatur 40-45 C, og maksimalt fra 65-70 C.

Man skal undgå 50-55C. Det er her udstyret ofte bruges forkert, fordi man tænker 40 C er for lidt og 60 C er for meget. For hvis du bruger 50 – 55 C kan du holde varmen ud i længere tid, men du risikere samtidig du kommer til at føle dig dårlig pga. din organisme bliver overopvarmet og du får ikke rigtig nogen gavn af det der er meningen med turmalinkeramikken.

Hvis du i stedet bruger en minimum temperaturer på 40-45 C giver det ikke overopvarmning, men det fortynder blodet på grund af det magnetiske felt, som er en anden egenskab ved turmalinkeramikken, og virker positivt på immun- og nervesystemet. Brug derfor denne minimum temperatur, som ikke er farlig, og i ubegrænset tid.

Hvis du fx bruger Turmalin-keramikken i sengen hele natten, brug da 40 C til 45 C. Hvis du har behov for kun at opvarme fx lænden, så brug 50 C til 55 C i 20 minutter kun om aftenen, og kun en gang. Sådanne metoder og temperaturer anbefales at bruge til opvarmning af led til personer med hjerteproblemer.

Generelt er bedste temperatur for personer med hjerteproblemer og/eller med forhøjet blodtryk, at bruge enten minimal eller maximal temperatur. Mennesker med højt boldtryk har bedst at bruge lav temperatur, fordi det kan bruges ubegrænset, og ved denne temperatur vil dine muskler afslappe og dit blodtryk falder.

Den høje temperatur 65 C til 70 C er MOXA!

Moxa er når der opnås 43 C i vores væv. Men hvornår ved du har opnået denne temperatur?
Moxa forbindes i alle tilfælde med begrebet smerte og kolde områder, hvis du har varme og behagelig komfort er det IKKE MOXA! og meget varmt er heller ikke MOXA!.

Hvis det brænder så du føler du ikke mere kan holde det ud, SÅ ER DET MOXA! Ved 70 C man kan føle Moxa allerede efter et sekund. Man kan føle Moxa allerede ved 55-60 C hvis man har meget følsom hud og ligger lang tid på Turmalin-keramikken.

Moxa menes at have tre primære fordele:

  1. Behandler kroniske sygdomme, Hvorfor?
    For det får de hvide blodlegemer til at samle sig det sted du laver Moxa, og de angriber stedet du behandler hvor der er sygdom. Derfor kan Moxa medvirke og igangsætte kroppen til selv at arbejde med det område der er problemer med.
  2. Regelmæssig brug af Moxa mener nogen i østen kan forebygger kræft. De forklarer det med i mens du bruger Moxa udskilles et specielt stof som kaldes Termisk Chok Protein eller Varmechokprotein, som menes at bremse væksten af kræftceller. Om dette er korrekt ved vi dog ikke.
  3. Moxa medvirker til at forny væksten af nyt væv, specielt led- og senevæv. Når du har gamle sener er dine led ikke så bevægelige og du bliver stiv i dine bevægelser. Moxa fornyer sener.

Moxa er stress og smerte!

Så du skal være klar over Moxa er stress og smerter. Hvor der udskilles mange biologiske aktive stoffer, herunder også varmechokprotein. Moxa vil være positivt i alle tilfælde og specielt som forebyggelse og til hjælp for vedligeholdes af et stærkt immunsystem.

Moxa kan anvende på alle steder, knæ, fødder og alle steder undtagen hovedet, hjertet og de mandlig kønsorganer.

Hvordan du korrekt anvender Moxa

  1. Begynd med maksimal temperatur på 65 til 70 C
  2. Lav flere små behandlinger i løbet af dagen, men i totalt anbefales omkring samlet to timer på et døgn.
  3. Det mest sikre sted at lave Moxa er på fødderne, men du skal ikke blande Moxa med overopvarmning.

Hvordan undgår du overopvarmning ved brug af høj temperatur.

For optimal virkning er det vigtigt at bruge Turmalin-keramikken ofte, bedst dagligt. Du kan fx bruge et turmalinkeramik tæppe på fødderne om morgenen og igen om aftenen i 15 minutter på 65 til 70 C. Du kan herefter behandle knæene i fem minutter, og flytte til lænden i syv minutter. På denne måde, ved at flyttet rundt på steder vi laver Moxa, kan vi opnå en længere samlet behandlingstid, bedst hvis du kan nå op på to til tre timer om dagen.